Medya ve Sinema-TV

Neşet Ertaş filmi davasına karar Aile haklı, film yayınlanamaz

Neşet Ertaş’ı konu alan filmle ilgili açılan davada, mahkeme aileyi haklı buldu, yapımcı karara kızdı ve sansür olarak nitelendirdi.

Neşet Ertaş filmi davasına karar Aile haklı, film yayınlanamaz

Kendilerinden izin almadan, ünlü Türk halk ozanı Neşet Ertaş’ın hayat hikayesini anlatan filmi onun hayatına dair tartışmalı bir kitap üzerinden çeken yapımcıya açtığı davada aile haklı çıktı. Ertaş’ın eşi ve çocukları, yapımcı Mustafa Uslu’ya açtığı davayı kazandı. Mahkeme, ailenin itirazında rağmen 23 Aralık’ta vizyona gireceği açıklanan ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ filmi ve fragmanın yayınlanmamasına karar verdi.

Sözcü’den Hayatı Arıgan’ın haberine göre Neşet Ertaş’ın çocukları filmin vizyona girmemesi içinde ihtiyati tedbir kararı istedi. Yapımcı Mustafa Uslu ünlü ozanın hayat hikayesini anlatan filmi, Erol Parlak’ın yazdığı ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ kitabından uyarladığını ve gerekli izinleri aldığını iddia etti. Neşet Ertaş’ın ailesi, yazar Prof. Dr. Erol Parlak’ın ‘Garip Bülbül Neşet Ertaş’ kitabının da, babalarının isteği dışında yazıldığını belirterek, kitapla aynı ismi taşıyan filmin çekimlerinin durdurulmasını istedi.

İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesinde ‘Kişilik haklarına saldırının önlenmesi’ konulu davanın karar duruşmasına Mustafa Uslu eşi Sinem Öztürk ile, Neşet Ertaş’ın çocukları Canan Ertaş, Döne Ertaş ve Hüseyin Ertaş avukatlarıyla katıldı.  Yapımcı ise eşi, kitap yazarı ve film oyuncuları ile davaya geldi.

Ertaş’ın çocukları ve avukatları duruşma sonrası Çağlayan meydanında açıklama yaptı. Hüseyin Ertaş kimse hakkında kötü konuşmak istemediğini söyleyerek, “Herkes kendine yakışanı yapar. Bizler elimizden geldiğince uğraştık, savaştık. Güçsüz insanlarla savaşmaya alışmışlar” dedi. Döne Ertaş ise karar sevinemediklerini söyleyerek ‘’Keşke durumlar buraya kadar gelmeseydi. Bizler babamızın vasiyetine sahip çıktık. Adalete inandık. Bu inancımızın arkasında dimdik durduk. Bize bu yolda destek veren herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.

Ertaş ailesinin avukatı Uğur Çapkın iki gün önce film için tedbir kararı verildiğini belirterek, ‘’Bu davadan tedbir kararı verildi. Artık filmin vizyona giremeyeceği tescil edildi. Ne film ne fragmanlar yayınlanmayacak. Bu konuda mahkeme kararını verdi. 23 Aralık’ta film oynatılamayacak” dedi.

Ertaş ailesi kararı alkışlayarak kutlarken,  aileden izinsiz, kitap yazarı ile anlaşarak ünlü ozan hakkında film çekmenin yeterli olduğunu savunan Yapımcı Mustafa Uslu, filmin yasaklanmasının sansür olduğunu iddia etti ve ‘’Sansür, babalarının filmini yasakladılar onu alkışlıyorlar” diyerek adliyeden ayrıldı.

www.nhaber.nl

Yorumlar